1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Watch This Sounds on Planet Arkadia

Discussion in 'About Planet Arkadia' started by Lars | Arkadia, Feb 27, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. wournos

    wournos Active Member

    Messages:
    647
    Likes Received:
    126
    Trophy Points:
    43
    Since last VU all sounds have vanished for me, except the first 1-2 minutes after logging in. I was hoping it would be fixed with a patch this week. Any info on this?
     
  2. Lizzy

    Lizzy Deactivated User

    Messages:
    838
    Likes Received:
    350
    Trophy Points:
    63
    There is currently maintenance, so we might get lucky and have it fixed today.
     
  3. wournos

    wournos Active Member

    Messages:
    647
    Likes Received:
    126
    Trophy Points:
    43
    Just logged in. I heard the ping that is associated with Low Memory message. Nothing else. BOOOOO!
    ...KikkiJikki just said in chat that sound depends on server. Courageous FB is affected by No Sound.
     
  4. jjmatrix

    jjmatrix Member

    Messages:
    96
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    18
    Same for me; I haven't change a thing in my computer Sound settings nor did I changed the Game sound settings... yet no sound.

    I am very curious to know what the problem is and how can we fix it.
     
  5. Lizzy

    Lizzy Deactivated User

    Messages:
    838
    Likes Received:
    350
    Trophy Points:
    63
    Still the same sound issues for me too. Nothing seems to have changed, then again, was it the plan with the update/maintenance that they would fix it?
     
  6. Murkalael

    Murkalael Active Member

    Messages:
    671
    Likes Received:
    152
    Trophy Points:
    43
    I'm amazed they cared more about pets instead of fix things.
     
  7. ArchAngel

    ArchAngel Active Member

    Messages:
    215
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    28
    I'd like to think they planned to fix it, but then again, when it comes to EU I've gotten used to dissapointment. :grumpy:
     
    • Agree Agree x 1
  8. wournos

    wournos Active Member

    Messages:
    647
    Likes Received:
    126
    Trophy Points:
    43
    Pets and new shiny stuff brings in money. Sound doesn't.
     
  9. San

    San Active Member

    Messages:
    955
    Likes Received:
    216
    Trophy Points:
    43
    I wonder all the while reading about these complaints. Is it the same for everybody, so that client-side configuration issues can be ruled out? Because I don't seem to have that problem. Sounds are there for me as I am used to. All my weapons and things sound familiar, no feedback missing. Before last week's update the music was gone on Ark, then we got it back and that I noticed. And at some point we got nice environmental sounds, birds singing and such. Since today's update I hear a lot more utterances from my pet, they obviously edited that. No change to report on mobs. Cat-like creatures still make rat-like sounds on this planet, and nobody seems to find it weird. Which I find weird. So, everything seems normal. If the devs now have a little problem having to follow up every client's individual feedback?
     
  10. Murkalael

    Murkalael Active Member

    Messages:
    671
    Likes Received:
    152
    Trophy Points:
    43
    I'm not at Ark but I give a walkthough to areas where sound were enabled/disabled for testing. I went to cyrene before patch and I'm still at work, on cyrene so far sounds are ok.

    Areas with sound before patch that I've been:
    Quarry, Storm Keep, Aaakas

    Areas without sound before patch that I've been:
    Machinery plant
    Victorious Firebase
    Celeste Outpost
    Implacable Firebase
     
  11. Jod

    Jod Well-Known Member

    Messages:
    815
    Likes Received:
    254
    Trophy Points:
    63
    Just to add to that.....for me
    Khorum has sound but Songkra doesn't.

    Haven't been to Songkra post patch but Khorum still has sound.
     
  12. MaxHecWalker

    MaxHecWalker Active Member

    Messages:
    123
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    28
    It doesn't matter if I go to quarry or any location.
    Either the sound happens or there is none, and it could play (or be silent) for seconds, minutes, or hours.
    For example: Celeste Harbor dead quiet for ~10min. Then sound kicked in & I was there for another 5min or so then TP'd and the sound was gone after the teleport. Could hear wind, and the whir-humm of teleport pad when near it. I was out wunting (wood cutting & hunting :D) about 1/2 hour, hopped in hoverpod and while driving I heard the pod's startup sound sputter on for a second and again a few seconds later.
    Except for the wind, it was dead silent for a couple hours after that.

    I did a lot of teleporting, so locations don't seem to matter for me.
    The teleporter doesn't appear to be the cause of the sound stopping/starting, it's just a coincidence the 1 time yesterday.

    I did notice my sound card driver appeared to be doubled listing in the EU sound options...
    I don't recall there being 2 of them there before. (ignore this bit it's under the voice settings)
     
    • Agree Agree x 1
    Last edited: Jun 28, 2015
  13. wournos

    wournos Active Member

    Messages:
    647
    Likes Received:
    126
    Trophy Points:
    43
    For the most part I'm completely without sound except for the first minute or two after logging in. But right now, I used my Sleipnir for the first time since the VU and it brought back sound for a split second (vehicle sounds, getting hit by an otorugi, teleport sounds). Now it's all gone again.
     
  14. Murkalael

    Murkalael Active Member

    Messages:
    671
    Likes Received:
    152
    Trophy Points:
    43
    Sounds seem to be an EU issue, not only Arkadia, I'm in cyrene and when I go craft instead of usual crafting sound I hear the first sound that happens when you first enter a quad and engines start running.
     
    • Useful Useful x 1
  15. billairboy

    billairboy Member

    Messages:
    117
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    I'm also without sound since a week or more. Annoying. Never have had any problems before and have not change anything in my system.
     
  16. Dorki

    Dorki New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I'm without sounds most of the time on Ark too. I remember hearing the engine sound of my quad on my way to Arkadia after the VU. No sounds planetside beside something that sounds like a wind blowing. From time to time sound kicks in, but it always goes away when I TP or just run around. I also made no changes in my system and changed no settings from before when the sound worked fine.
     
  17. Mathias | Arkadia

    Mathias | Arkadia The Chief Whip Staff Member PAF Administrator Planet Arkadia Official

    Messages:
    513
    Likes Received:
    315
    Trophy Points:
    63
    Since last Version Update there is an ongoing investigation of what caused the sound issues a lot of players experience.
    It seems to be a platform issue and we are working together with MindArk to resolve it.

    We appreciate all the feedback that's been given in order to identify the issue.

    Arkadia Sounds
     
    • Like Like x 2
  18. Heidi Stassinopolis

    Heidi Stassinopolis Active Member

    Messages:
    237
    Likes Received:
    46
    Trophy Points:
    28
    This is more or less the same as my experiences since the last update
     
    • Like Like x 1
  19. The Fu

    The Fu New User

    Messages:
    11
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    Arkadia is making me deaf...or think I'm deaf...or going deaf...or imagining that I'm deaf...If I'm imagining it I must be going crazy...ARKADIA IS MAKING ME CRAZY!!

    Crazy? I was Crazy once...

    But seriously Ark team thanks for the hard work, I know it'll get fixed soon enough.
     
    • Funny Funny x 1
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page