1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Loading loop

Discussion in 'Ask an Adviser' started by Master Suzuki, Oct 16, 2014.

  1. Master Suzuki

    Master Suzuki Member

    Messages:
    71
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    8
    hello, has anyone encountered this infinite loading window ? How do i solve this problem? (completely reinstalling the client did not help) I have encountered this crap few months ago but then the problem has disappeared just the way it started - without doing anything. Yesterday i was playing and it was running smooth and today i got this loading loop, so i cant play :(


    link to the image

    http://i.imgur.com/YAm9ANl.jpg


    p.s if this is not a place for this kind of thread let me know where should i put it
     
    • Like Like x 2
  2. Mathias | Arkadia

    Mathias | Arkadia The Chief Whip Staff Member PAF Administrator Planet Arkadia Official

    Messages:
    513
    Likes Received:
    315
    Trophy Points:
    63
    Contacted you about this issue, if it's anyone else experiencing the same please let us know
     
    • Like Like x 2
  3. Murkalael

    Murkalael Active Member

    Messages:
    671
    Likes Received:
    152
    Trophy Points:
    43
    I'm having something odd but on client loader, everytime I open it it start repacking as if it has a new dlownload everytime. I had all dynamic content downloaded but still doing a repack every single time I reopen it.
     
    • Like Like x 2
  4. Kitten

    Kitten Adviser Pro Users Arkadia Adviser

    Messages:
    728
    Likes Received:
    400
    Trophy Points:
    63
    mine is doing that too actualy
     
    • Like Like x 2
  5. Colbey Kal

    Colbey Kal Member

    Messages:
    55
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    8
    Same here. Sometimes it clears after a couple seconds. Usually I have to restart EU a few times. I have done the "repair" - no change.
     
    • Like Like x 2
  6. SallyBridges

    SallyBridges Adviser Arkadia Adviser

    Messages:
    703
    Likes Received:
    283
    Trophy Points:
    63
    Snap - ditto - Same Issue for me too

    Sometimes as well when it switches from the client loader to the logon screen there appears to be a delay and then the arkadia screen pops up takes like 30 seconds.

    It then pops up with the main area and then bombs out and kicks you out this has been VERY noticable on the underground servers when you switch from planet down to underground and some of my soc mates have suffered it too.

    cleared shader cache and checked client files but still wants to compress loop and takes a while to actually load.

    Also when the update came out when you spawned a vehicle you had lots of cool squares forming it now these have gone large and blocky almost like minecraft ;( when it first came i thought wow cool now its like boo ;(
     
    • Like Like x 1
  7. Bemo

    Bemo Deactivated User

    Messages:
    334
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    28
    Having same issue here.
     
  8. Craggan

    Craggan Member

    Messages:
    60
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    8
    Noticed this the other day when I was logging in and thought it was just my crappy connection to MA's servers again. Seems that the loading screen is taking forever now and then will timeout regardless of what planet and server I'm on. Also get the repacking issue in the client loader every time I launch.
     
  9. wournos

    wournos Active Member

    Messages:
    647
    Likes Received:
    126
    Trophy Points:
    43
    Same issue as the OP. Not always but once in a while. I have to close the client and start over when it happens.
    Recently I've also had issues getting passed clicking the green load button on the client. The secondary full screen login window does not always appear and when it does it usually takes quite some time. At times I've had to restart the computer to make sure everything is "fresh".

    I also experiencing what Craggan above me experience - loading of content even though the chosen content already is at 100%.
     
  10. Sebasrb

    Sebasrb Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    8
    Same issue. If I can make a ratio it happens 2 of 5 launches
     
  11. Nikto

    Nikto Active Member

    Messages:
    312
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    28
    As temporary fix to those, who have OP issue, try to logout at less crowded server. I had same issue in past, when I logged out at Celeste Quarry server (I'm not talking about TP, but about whole area - bottom right corner).
    Changing server before logging out solved that issue for me. Hope it will help you as well.
     
  12. wournos

    wournos Active Member

    Messages:
    647
    Likes Received:
    126
    Trophy Points:
    43
    Where are the server borders for Celest? I am rarely there because it makes the client crash after just a few minutes (memory drain). Recently I've been hanging out at the northern part of Arkadia Event Area 2 and Fuel Depot but loading issues still happen.
     
  13. SCILOCK

    SCILOCK Member

    Messages:
    44
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    8
    Same here, every time I start the client, then when I close or exit the game, back to client, then it happens again, looks like a 12GB download (but it doesn't download) and takes mine 2 to 5 minutes to complete :(

    Is it part of the cashe that clears when u log off and/or restart, I read about that somewhere ?
     
  14. Nikto

    Nikto Active Member

    Messages:
    312
    Likes Received:
    42
    Trophy Points:
    28
    Here you will clearly see all 9 servers (Celeste #9):
    http://www.entropiafrance.com/forum/members/meleon/albums/utilitaires/477-server.jpg

    Both located at Celeste server as well.
     
  15. Manny

    Manny Member

    Messages:
    219
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    18
    Count me in too...
     
  16. wournos

    wournos Active Member

    Messages:
    647
    Likes Received:
    126
    Trophy Points:
    43
  17. hHitman

    hHitman Member

    Messages:
    106
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    18
    I hv the same issue with game launcher
     
  18. Heidi Stassinopolis

    Heidi Stassinopolis Active Member

    Messages:
    237
    Likes Received:
    46
    Trophy Points:
    28
    I've had that on and off since January, even on Caly, when it happens I close the window and restart and I get the message that I'm already logged in, so I click quit and reboot the client and it works. Also the client wants to check for updates every time I open it. Ever since the last big VU

    Oh and very occasionally I will log in and be in game and the whole thing crashes usually within 2-3 minutes of logging in.
     
  19. SpeedMetalVai

    SpeedMetalVai Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Happens to me often on Caly. I just "X" close and re-log, waiting doesn't do anything for me.
     

Share This Page